Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer od 0?

Acerx88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drodzy metinowcy, swoja przygodę na PLu skonczyłem 3 lata temu ale naszła mnie chęć na tak zwany COMEBACK!!!! temat zakładam bo chce poznać wasza opinie na temat aktualnego stanu serwerów metina. Na którym warto zacząć przygodę aby ludność była na średnim poziomie itemy dostępne w granicach rozsądku a ceny wiadomo...dopasowane. Wcześniej bardzo lubiłem się w surze WP. Co o niej myślicie na dzisiejsze standardy? Może body? a może mental? Jeśli ktoś szuka osoby do "teamu" chętnie dołączę.

Opublikowano

Metin2 PL miał trochę zmian, ale mimo to - polecę go, jeżeli masz na niego, no cóż, czasto zaczynaj. Co do serwerów - bierz Tortugę albo Samos, Diumar, Andros. Sura WP jest do expa, a chyba taki jest priorytet, więc do zdobywania doświadczenia bierz właśnie go. Body i mental to dobre postacie, jednak moim zdaniem trochę się przejadły. Co do teamu - Szukasz Przyjaciół Do Gry/Osób do Gildii/Pomocy Na Serwerze lub Potrzebujesz Pomocy z misją? Zajrzyj!.

- Nie dotyczy, jeżeli inwestujesz w Item-Shop.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Powiem Ci że sam zaczynam własnie za 15 minut  od 0 na serwerze Negros. Jest tam najwięcej graczy.

WP jak najbardziej. Najlepszy w expie, również dobry w pvp. 

Opublikowano

Jeśli chodzi o isa to wolę go jak najbardziej ograniczyć, oczywiście jakiś PDek czemu nie. Negros..hmm słyszałem trochę o nim ale czy to będzie najlepszy wybór?

Opublikowano

Tak jak kolega wyrzej podał - jest juz do tego temat

http://www.mpcforum.pl/topic/1257493-nie-wiesz-gdzie-gra%C4%87-szukasz-serwera-zapytaj-tutaj/

Ponadto nieco nizej jest bardzo podobny 

http://www.mpcforum.pl/topic/1521596-najlepszy-global-lub-serwer-hardmedium-na-kt%C3%B3rym-op%C5%82aca-si%C4%99-zaczyna%C4%87-gr%C4%99-w-2016/

Polecam najpierw poczytac, potem pisac. 

PS. od siebie polecam WoM2, zaden PL (bo to syf pod hajs)

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Tak jak kolega wyrzej podał - jest juz do tego temat

http://www.mpcforum.pl/topic/1257493-nie-wiesz-gdzie-gra%C4%87-szukasz-serwera-zapytaj-tutaj/

Ponadto nieco nizej jest bardzo podobny 

http://www.mpcforum.pl/topic/1521596-najlepszy-global-lub-serwer-hardmedium-na-kt%C3%B3rym-op%C5%82aca-si%C4%99-zaczyna%C4%87-gr%C4%99-w-2016/

Polecam najpierw poczytac, potem pisac. 

PS. od siebie polecam WoM2, zaden PL (bo to syf pod hajs)

Jestem na to zbyt leniwy wole skorzystać z opcji dla każdego i dodać nowy temat :) 

Opublikowano

Nie polecam Polskiego Globalnego serwera ponieważ to jest tylko maszyna do zarabiania pieniędzy dla GF. Jeśli miał bym grać w Metina w tych czasach to wybrał bym raczej WOM2 lub Metin2.sg (serwery są po Angielsku ale atmosfera jest fajna)

Opublikowano

Nie polecam Polskiego Globalnego serwera ponieważ to jest tylko maszyna do zarabiania pieniędzy dla GF. Jeśli miał bym grać w Metina w tych czasach to wybrał bym raczej WOM2 lub Metin2.sg (serwery są po Angielsku ale atmosfera jest fajna)

Tak sądzą tylko ludzie, którzy nie potrafią grać.

­

Opublikowano

Również polecam WOM'a . Dużo ludzi , urodzajne eventy , darmowy IS , szybko idzie się dorobić i co najwazniejsze , większa przyjemnośc z gry niż na PLU. Poznasz dużo fajnych ludzi , a nie jak to zwykle - polaczki cebulaczki na Plu :>

Opublikowano

­

Serio tak sądzisz?,jestes w błędzie.

Uwierz nie ma takiej osoby która nie kladzie w ISa a jest lepsza(czy pvp czy cokolwiek innego)od osoby która wali w Isa.

Rozgrywka bez item shopu na Plu i rozwinięcie postaci na MAXA to nie kwestia tygodni...a lat- a osoba pakująca w ISa osiagnie to samo..w np.rok gry.

I nie mów ze tak nie jest bo teraz nawet yangi masz w isie a na nowych serwach daje to przewage ogromną.

Jeśli się nie mylę,twoja seria na Negrosie jest ON item shop..sam wyciągnij wnioski ;)

Opublikowano

­

Tak sądzą tylko ludzie, którzy są wk**wieni na to że GM-y mają wyebane i nie banują botów jeśli chce zacząć od zera niech odpali sobie na evencie boty zarobi na start, bo są takie boty na Globalu gdzie dobry rok już pracują a GM tak ciężko banuje że aż mi głupio dlatego ja skończyłem tam z lekka grać, bo co mi po tym że ja nadropie 10 szkat, a typ na bocie 100 i nie dostanie kary? Dlatego nie polecam PL metka ze względu plaga Kamer Moda nawet jeśli nie ma Eventów bo w czasie eventów plaga syfu wzrasta 3 krotnie jak nie lepiej.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Ja polecił bym Ci ravie, wom2 ale nie pl'a tak jak pisali wyżej pełno botów ludzi tak średnio gra nie to co kiedyś a administacja z botami nic nie robi ...

k065g0.jpg

Opublikowano

Na Pl'u przez 3 lata dużo się pozmieniało, ale warto zacząć od nowa i polecam Ci samosa. Gra sporo osób i jest spoko klimat.

DvTwT7Q.png 
USŁGI IPS
Opublikowano

­

Uwierz nie ma takiej osoby która nie kladzie w ISa a jest lepsza(czy pvp czy cokolwiek innego)od osoby która wali w Isa.

Rozgrywka bez item shopu na Plu i rozwinięcie postaci na MAXA to nie kwestia tygodni...a lat- a osoba pakująca w ISa osiagnie to samo..w np.rok gry.

I nie mów ze tak nie jest bo teraz nawet yangi masz w isie a na nowych serwach daje to przewage ogromną.

Jeśli się nie mylę,twoja seria na Negrosie jest ON item shop..sam wyciągnij wnioski ;)

Odpowiedź jest w skomentowanym poście, jednak dodam a bardziej poproszę o taką postać rozwiniętą w rok.

­

Opublikowano

­

To zagraj na PL'u bez wywalania w isa i wbij 80 lvl, przy czym masz miec ogarniete eq :)

Typie ty nawet na easy serwerach lecisz z is wiec nie pajacuj tu

Co do serwa polecam WOM2, bez isa spokojnie dasz rade dobrze sie bawic, duzo graczy

2e4ezhz.png

Opublikowano

Tak sądzą tylko ludzie, którzy nie potrafią grać.­

Odpowiedź jest w skomentowanym poście, jednak dodam a bardziej poproszę o taką postać rozwiniętą w rok.

­

Czlowieku,nikomu nie wmówisz ze PL jest taki ciężki że z IS nie wymaxujesz postaci.

Ja nie mówie o isie typu 30PSC na rok gry,tylko o takim jaki stostują topowi gracze...

Z samymi skillami męcz sie bez isu...a z isem? Wywalasz 500zł i skille są na momencie...

Dzis global nie jest tym globalem co dawniej.

Kiedyś nawet z isem nie dało rady tak wyscignac konkurencij jak dzis...nie wiem czy pamiętasz stary is PLa..było moze 10itemów do kupna?

Teraz? Same promocje...i mi nie gadaj ze global nie jest ustawiony na hajs...

Opublikowano

Jeśli chcesz grać od zera to już nie na globalnym PL'u, idź pograj na WOM2 ewentualnie na Metin2.sg

To są metki godne zagrania od zera.

Na PL tylko będziesz wydawał $ na IS już w dalszym etapie gry.

Opublikowano

Fakt jest taki że grać na PL'u od 0 to trochę bieda, lepiej kupić konto 50+ z skilami na G+ i idzie grać ( kiedyś takie konta były w cenie a teraz... ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...